Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/gaytantra.nl/httpdocs/inc/DB.class.php on line 10 Gaytantra - Tantra cursussen Amsterdam - Introductietraining
Gaytantra

Introductietraining

Gay Tantra basics XL

2-5 maart 2023

Deze training is de perfecte manier om je te verdiepen in de wereld van tantra en te ontdekken wat het jou te bieden heeft. Deze training biedt meer tijd en ruimte dan onze introductietraining in Amsterdam en heeft een uitgebreider programma. Bovendien overnacht je tijdens deze training op een prachtige locatie in de rust en schoonheid van de Achterhoek.
Of je nu nog niet eerder een training bij ons hebt gedaan of juist je eerdere onderzoek naar Tantra wilt vervolgen, iedereen is welkom om deel te nemen aan deze training.

Tijdens de training gebruiken we verschillende manieren van werken, zo beginnen we de dag altijd met een actieve meditatie. We gebruiken sowieso veel meditatie, om het stil te laten worden vanbinnen. Maar ook gaan we dansen en doen veel lichaamswerk, zodat je energie krijgt en jezelf beter kan voelen. We zullen veel in tweetallen werken en oefeningen doen om bijvoorbeeld (oog)contact te maken, aan te raken en (aan)geraakt te worden. Dat doen we ook in de vorm van massages, wat een prachtige manier om lijfelijk contact te maken en om te geven en te ontvangen.

Deze training is onderzoekend, speels, soms confronterend, maar vooral een manier om in een veilige en respectvolle omgeving te kunnen ontdekken, spelen en groeien op een manier die bij jou past.

Praktisch
De training is van donderdag 2 maart tot zondag 5 maart. We verblijven in Meddo, in de heerlijke, landelijke omgeving van de Achterhoek. We beginnen donderdag om 20.30 uur en je bent welkom vanaf 19 uur. Als je aankomt staat er heerlijke huisgemaakte soep met brood, kaas en verse salade klaar. Zondag eindigen we rond 15.30 uur. We worden heerlijk verzorgd met vers gemaakte vegetarische maaltijden. We slapen in principe op tweepersoonskamers, maar mocht je liever op een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet slapen, dan kan dat tegen meerprijs van €10 per kamer per nacht (apart te reserveren bij en af te rekenen met de Horst).

Bereikbaarheid
Als je met het ov komt, dan kan je opgehaald door Jan van centrum op station Winterswijk. We zullen de deelnemers die willen meerijden ook proberen te koppelen aan deelnemers die met de auto gaan en het leuk vinden iemand mee te nemen. Meddo ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Utrecht.

Kosten
De totale kosten voor de training, all in, dus inclusief alle maaltijden, koffie en thee en overnachtingen (inclusief bad- en bedlinnen), zijn €625 (incl. BTW). Met een minimuminkomen (indicatie: tot €19.000 bruto per jaar) betaal je €575.

Aanmelding

Heb je na al dit lezen al zin gekregen? We vinden het geweldig als je meedoet. Je aanmelding is compleet als je je adres- en telefoongegevens hebt doorgemaild en we een aanbetaling van €200 hebben ontvangen (Rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. Vermeld ’tantratraining’ en de datum van de training). Voor de Vlamingen nog de volgende gegevens: IBAN: NL73INGB0007040712 BIC: INGBNL2A. Het hele bedrag willen we graag voor 1 juni op onze rekening hebben staan.
Verder over de kosten nog de volgende tip die je behoorlijk in de kosten kan schelen. Als zelfstandig ondernemer kun je kosten voor "training & coaching" vaak opvoeren als aftrekpost en kun je het Btw-bedrag aftrekken.

 

Introductietraining (Amsterdam) 6-8 oktober 2023

Inhoud

In de training gebruiken we verschillende manieren van werken. Daarbij is steeds belangrijk wat er ter plekke gebeurt:
Meditatie: om het stil te laten worden in jezelf.
Dans en lichaamswerk: om energie te krijgen, om gemakkelijker jezelf te voelen.
Oefeningen: vaak in tweetallen, waarin je bijvoorbeeld uitprobeert hoe het is om (oog)contact te maken, om aan te raken en (aan)geraakt te worden.
Gesprek: om te delen wat je beleefde en wat belangrijk voor jou is en, als je dat wilt, hierin verder te onderzoeken.
Massage en zinnenprikkeling: om in lijfelijk contact te geven en te ontvangen en om bewust met al je zintuigen waar te nemen.

Voor wie
De gay tantra introductietraining biedt je de mogelijkheid in een weekend kennis te maken met tantra en onze manier van werken. Na het intense werk kun je thuis of op een andere zelf gekozen plek overnachten. Ook als je deze (of een andere) gay tantra training al eens hebt gedaan kan het fijn zijn deze "tantra basics" nog eens te proeven!

Tijd en plaats
De trainingen zijn van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Voor slaapgelegenheid moet je zelf zorgen.
De tijden zijn: vrijdag van 19.30 - 22.30 uur, zaterdag van 10.30 - 19.00 uur, zondag van 10.30 - 17.00 uur.
De training vindt plaats in een mooie, sfeervolle ruimte vlak bij de Amstel: ’De Ruimte’, Weesperzijde 79a, Amsterdam. ’De Ruimte’ ligt op loopafstand van het NS-station Amsterdam Amstel en van het metrostation Wibautstraat.

We worden deze training geassisteerd door

Kosten
De introductie training in Amsterdam kost € 250,-.
Heb je een minimuminkomen (stadspas Amsterdam, een U-pas (Utrecht), indicatie: tot €19.000 bruto per jaar): € 220,-. Mocht dit met jouw inkomen nog onoverkomelijk zijn, neem dan even contact op.
Je aanmelding is compleet als je je adres- en telefoongegevens hebt doorgemaild en we je betaling hebben ontvangen (Rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. Vermeld ’tantratraining’ en de datum van de training). Voor de Vlamingen nog de volgende gegevens: IBAN: NL73INGB0007040712 BIC: INGBNL2A.Tantra & overgave (smelten in warm water): niet in de planning


Overgave en controle
Overgave is de kern van tantra. Overgave is lastig, je kunt het niet doen. Toelaten, loslaten, ruimte geven zijn begrippen die er naar verwijzen en die we in tantra dan ook veelvuldig gebruiken.

Controle is het tegenovergestelde. Controle kennen we allemaal goed, ons leven is ermee doorspekt omdat het ons een gevoel van veiligheid geeft. Toch zet het ons feitelijk klem in een zelfgesponnen web van starheid, spanning en voorspelbaarheid.

In contact met anderen leidt overgave tot gevoelde intimiteit, controle tot onechte vormelijkheid. In vrijen is overgave de ingang naar ekstase en ultiem genot, terwijl je via controle bij porno terecht komt. Het gaat hierbij uitdrukkelijk niet over goed of fout, maar wel om de vraag waar jij de voorkeur aan geeft.

Controle is structureel ingebakken in ons via het verfijnde controlemechanisme dat we wel ego noemen. Ego kun je zien als een stelsel van ideeën en overtuigingen over hoe jij bent en moet zijn en hoe de wereld is. Lichamelijk is dit vormgegeven via een spierpantser, dat je letterlijk en figuurlijk weerhoudt om uit de band te springen.
Tantra gebruikt onze seksuele energie om ons ego te laten smelten, zodat we weer kunnen ontspannen. Ontspanning maakt dat we weer kunnen voelen en ervaren wie we werkelijk zijn. Dit maakt het mogelijk te genieten van onszelf en van het contact met de mensen om ons heen.

Smelten in warm water
In de training Tantra & Overgave nodigen we je uit in de ervaring van overgave te gaan en onder ogen te zien wat bij jouw overgave in de weg staat. We zullen daarbij een hele dag gebruik maken van een zogenaamde hot tub, een klein zwembadje met water op lichaamstemperatuur. Het warme water nodigt je uit je op een nog dieper niveau te openen en te verbinden met wie je in essentie bent. Genietend van niets te hoeven geef je je over aan je eigen stroom, terwijl je je gedragen weet door je eigen adem, het omhullende water en de andere mannen. Je kunt ervaren hoe er met een speelse lichtheid voor je wordt gezorgd en juist hierdoor je je steeds meer kunt ontspannen in en overgeven aan een gevoel van intens vertrouwen en diepe verbondenheid.
Op fysiek niveau kan jouw spierpantser verzachten en losser worden. Een diepe ontspanning en een gevoel van "het is goed" en "ik ben goed zoals ik ben" kan intreden. Je krijgt meer het gevoel werkelijk in het moment, in de realiteit te zijn.

Tantra en overgave
Deze ervaring zal in de rest van de training doorwerken in de intensiteit waarmee je jezelf, ook in contact met de andere mannen, kan ervaren in de tantrische strukturen en rituelen die we aanbieden.
Hierbij zullen we de sensualiteit en intimiteit die ontstaat in een groep mannen die op mannen vallen gebruiken om de angst voor de werkelijkheid te laten smelten en te ervaren hoeveel er te genieten valt als je de echtheid van jezelf en de ander toelaat. Je leert te vertrouwen op je lijf en niet in de eerste plaats op je hoofd. Dit verdiept het contact, zowel met jezelf als met de andere mannen. Jouw waarheid in dit contact waar laten zijn is vaak spannend en uitdagend en brengt je meer werkelijk in contact.

Op een speelse manier nodigen we je uit jouw seksuele of levensenergie te laten stromen en zijn eigen weg te laten gaan. Je zult ontdekken hoe het toelaten daarvan je kan brengen bij de vervulling van het grote verlangen naar overgave en daarmee bij leven vanuit wie we werkelijk zijn.

Praktisch

De Hemelvaart4daagse vindt plaats van woensdagavond 13 mei 2021 tot en met zondagmiddag 16 mei 2021 in Centrum De Horst bij Winterswijk (www.centrumdehorst.com). De maaltijden zijn vegetarisch. We slapen op de Horst op 2- of 3-persoonskamers. Er zijn 2 kleine, eenvoudige 1-persoonskamers, die niet vooraf te reserveren zijn. Er zijn ook 4 luxere 1-persoonskamers (met eigen douche en WC) beschikbaar tegen meerprijs (€40 voor 4 nachten). Je kunt ook met z’n tweëen een luxere kamer boeken (€20 p.p. voor 4 nachten). Reservering van de luxere kamers doe je bij de Horst en je betaalt ter plaatse aan het centrum. We vinden het prettig als je ons ook even een mailtje stuurt over de reservering, dan zijn wij ook op de hoogte van het verloop van de kamerindeling.

De kosten van de hemelvaart4daagse bedragen € ?,- (incl. BTW). Je aanmelding is compleet als we een aanbetaling van tenminste € 150,- van je hebben ontvangen (rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. o.v.v. "hemelvaart4daagse"). De rest van het bedrag willen we graag tenminste 3 weken voor de training (21 april) op onze rekening hebben staan.

Over de kosten nog de volgende tip die je behoorlijk in de kosten kan schelen. Als zelfstandig ondernemer kun je kosten voor "training & coaching" vaak opvoeren als aftrekpost en kun je het BTW-bedrag aftrekken. Ook in loondienst heb je soms mogelijkheden om beroepskosten af te trekken. Als je hierover wilt overleggen, neem gerust contact op